Mme Zsazsa

Kim & C°

Mme Zsazsa

Het leven is een aaneenschakeling van toevalligheden, niet waar?

In de winter van 2006 startte ik met een blog: Mme Zsazsa. De eerste jaren ging het voornamelijk over de naaisels die ik vanonder mijn naaimachien toverde voor mijn peutertje, wat later ook over de moestuin die ik begon en de maaltijden die hieruit op tafel kwamen. 

De dingen des levens van een jonge moeder met veel tijd, zoudt ge kunnen zeggen.

Een paar jaar later kreeg ik de vraag of ik een rokjesboek wou maken, een jaar later lag Allemaal Rokjes in de winkel. Van het één kwam het ander en zo verscheen er ook een fijn boek over duurzaamheid; Groeten Uit Transitië. Het jaar erna dacht ik tijd te hebben en breidde ik mijn moestuin uit, bleek daar ook weer een boek van te komen, een heel dik deze keer: De Moestuin van Mme Zsazsa. De cirkel was nog niet rond want van al die maaltijden die uit de moestuin kwamen maakte ik een groentekookboek: Honger!

En toen ik nergens betaalbare, herbruikbare en duurzame groentelabels kon vinden maakten we er zelf, #alulabels werd geboren.

Met de kinderen ging het net zo, na het eerste peutertje kwamen er nog twee. En zo werd ik toevallig moeder van drie kinderen. Gelukkig zijn ze de peuterfase allemaal ruim ontgroeid en kwam er zo weer tijd vrij voor andere dingen. 's Avonds en in het weekend geef ik al eens lezingen of workshops rond moestuinieren en inmaken. En een paar keer per jaar organiseer ik daar een heel weekend rond. Waar het hart van vol is lopen de vrije momenten mee vol. En is er iets leukers dan dat?

Contact us

Connect with us